Εκδήλωση Κοινωφελούς Ιδρύματος Βασ. Ι. Παπανικόλα στην Πιάνα, 22/10/2022

Posted by

Το Σάββατο 22  Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ., το Κοινωφελές Ίδρυμα «Βασίλης Ι. Παπανικόλας» για 27η φορά, πέραν ¼ του αιώνος, γιόρτασε και φέτος τη μακρά πορεία του προσφοράς και ανθρωπιάς  προς  το συνάνθρωπο, στη λεβεντογέννα  Πιάνα, εκδήλωση σημαντική, διότι συνέπεσε με τον εορτασμό από τα 200 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Και  η φετινή εκδήλωση ήταν περιορισμένη, τοπικού χαρακτήρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γιατί όλοι υποχρεούνται να τηρούν τις  συμβουλές  των ειδικών προς αποφυγή μετάδοσης  του ιού. Για αυτό πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, με την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο και αέναο εμπνευστή  και οραματιστή του Ιδρύματος, κύριο Βασίλειο Ι. Παπανικόλα, μπροστά στην προτομή του ήρωα Αγωνιστή Δημητρίου Πλαούτα και ακολούθως την τελετή βράβευσης των αρίστων της Πιάνας, που επιδέχθηκαν χρηματική ενίσχυση και βραβείο και άνηκαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και δύο υπερηλίκων.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι ακόλουθοι συντοπίτες μας:

Μπεϊντο Εσμεράλδα-Ελευθερία του Ελευθερίου, Β Γυμνασίου

Σταυροπούλου Φιλίππα του Αθανασίου, Β Γυμνασίου

Νίκου Χρήστος της Ιωάννας Τράκα-Σταυροπούλου, Α Λυκείου

Νασιάκου Ιωάννα-Μαρία του Κων/νου, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Φωτοπούλου Μαριλένα του Γεωργίου, Φαρμακευτική

καθώς και οι αγαπημένες σε όλο το χωριό Φωτοπούλου Ευγενία και Σταυροπούλου Ροζαλία.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ίδρυμα «Βασίλης Ι. Παπανικόλας» συμμετέχει στα έξοδα επέκτασης του Λαογραφικού Μουσείου της  Πιάνας, υπό την επιμέλεια της Αντιπροέδρου μας, Αρχιτεκτόνισσας  Μηχανικού, κυρίας  Ευγενίας Β. Παπανικόλα.

Το Ίδρυμα μας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνεχίζει το θεάρεστο έργο του πιο αθόρυβα, αλλά ηχηρά στις καρδιές των Πιανωτών συνανθρώπων μας. Όπως κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος και η ψυχή του Ιδρύματος, κύριος Βασίλης Ι. Παπανικόλας, η οικογένεια του και όλο το Δ.Σ. χαιρέτησαν την εκδήλωση και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, ευελπιστώντας ότι θα έχει ξεπεραστεί  η μάστιγα του ιού και όλα τα κοινωνικά προβλήματα, που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Γιατί η προσφορά και η αλληλεγγύη δεν έχουν σύνορα και δε σταματούν από κρίσεις. Απεναντίας γίνονται πιο ισχυρές!