Πασχαλινές Ευχές

Posted by

Αγαπητοί συμπατριώτες,
           Ο Σύλλογός μας σας στέλνει θερμές ευχές για το Πάσχα που έρχεται. Αυτό το παράξενο φετινό Πάσχα πού είναι διαφορετικό από κάθε άλλο που έχουμε γνωρίσει ποτέ στην πατρίδα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Φέτος δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε στο χωριό, ξέρουμε όμως, αν και μας στενοχωρεί, πως αυτή η υποχρεωτική αποχή είναι για καλό όλων μας. Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη ώστε αυτή η πανδημία να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και γρήγορα να γίνει μια μακρινή ανάμνηση. Έτσι του χρόνου το Πάσχα θα το γιορτάσουμε διπλά, και θα απολαύσουμε ξανά με τον ερχομό της άνοιξης την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας, την Ανάσταση, το ψήσιμο του αρνιού, τη γιορτή του Αϊ Γιώργη με τους αγώνες και τους χορούς στην πλατεία. Τα έθιμα μας δεν ξεχνιούνται ούτε χάνονται αν δεν γίνουν μια χρονιά λόγω ανωτέρας βίας. Ίσως μάλιστα τώρα που μας λείπουν να έχουμε την ευκαιρία να τα εκτιμήσουμε και να νιώσουμε καλύτερα την αξία τους.

           Όπως και να έχει ας γιορτάσουμε το φωτεινό Πάσχα από το σπίτι μας ο καθένας κι ας έχουμε το χωριό στην καρδιά και στη σκέψη μας.

           Τα μέλη του Συλλόγου μας εύχονται σε όλους και στον καθένα σας ξεχωριστά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΥΓΕΙΑ σ’ εσάς και στις οικογένειές σας .