Εκπομπή “Χωρίς Χάρτη” (Action 24) – Οδοιπορικό στην Ορεινή Αρκαδία

Posted by

Με οδηγό τον αεικίνητο εξερευνητή Δημήτρη Καρβέλη, η εκπομπή “Χωρίς Χάρτη” στο Action 24 μας ταξίδεψε στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας: Στεμνίτσα, Πιάνα, Λιμποβίσι, Μαγούλιανα.

Στη Στεμνίτσα μαθαίνουμε την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, που σφράγισε την πορεία του χωριού ανά τα χρόνια, από τη Βούλα Γυφτοπούλου, μαθήτρια του ξακουστού δασκάλου Χαράλαμπου Κατσούλη, δοκιμάζουμε τοπικά εδέσματα και απολαμβάνουμε τη θέα από την πανέμορφη Μονή Προδρόμου.

Στην Πιάνα συναντάμε έναν νέο επιχειρηματία που άφησε την Αθήνα προκειμένου να φτιάξει μία νέα ζωή στο χωριό και μαζί του φτιάχνουμε παραδοσιακή τυρόπιτα με αγνά υλικά της περιοχής (στο 19.20 – 28.43)

Το ταξίδι συνεχίζεται στο χωριό Λιμποβίσι και το σπίτι όπου έζησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ενώ μέσα από μία υπέροχη ελατοσκέπαστη διαδρομή στις πλαγιές του Μαινάλου φτάνουμε στο οροπέδιο της Οστρακίνας (1600μ. υψόμετρο) και το ορειβατικό καταφύγιο (στο 16.44 – 19.20).

Το ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα φέρνει τον Δημήτρη Καρβέλη στο αγαπημένο του υγρό στοιχείο, ώρες μόνο πριν συναντήσει τον Νιγηριανό καφετζή του ορεινότερου κατοικημένου χωριού της Αρκαδίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.