Κέφι και χορός στη γιορτή του φθινοπώρου στην Πιάνα

Posted by

Ανήμερα της εθνικής εορτής στις 28 Οκτωβρίου 2023, η Πιάνα γιόρτασε το φθινόπωρο με μια υπέροχη εκδήλωση γεμάτη κέφι, χορό και ανθρώπινη ζεστασιά.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, η πλατεία της Πιάνας γέμισε ασφυκτικά και η γιορτή απέκτησε ιδιαίτερη σημασία καθώς μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα στα βήματα των παραδοσιακών χορών.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πρόσφατα ανακαινισμένο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο και να γευθούν εκλεκτά εδέσματα και άφθονο τσίπουρο και κρασί.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πιανιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» μίλησε στην κάμερα του arcadiaportal.gr για την γιορτή (εδώ).

Έκπληξη ήταν ο 10χρονος Μπάμπης Καρούντζος ο οποίος μάγεψε με το κλαρίνο και το τραγούδι του τους παρευρισκόμενους, δίνοντας το ηχηρό μήνυμα της συνέχισης της παραδοσιακής μουσικής από τη νέα γενιά της Πιάνας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Γ. Παπαηλιού, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Μάκαρης, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “πρώτα η Πελοπόννησος”,  ο Γ. Φαραντάτος, τ. υποψήφιος σύμβουλος (διαβάστε σχετικά εδώ), ο Δ. Κουτσούλης, επικεφαλής και ο Κ. Παπαγεωργίου, τ. υποψήφιος της Περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος-αφετηρία ζωής”.

Τον Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησαν η κα Ε. Καρούντζου, δημοτική σύμβουλος από το γειτονικό Ροεινό και φυσικά ο “δικός μας” Αλέκος Κανελλόπουλος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έντυσε με τη χορηγία της την εκδήλωση και την ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Έγραψαν γι αυτό:

arcadiaportal.gr

kalimera-arcadia.gr